11 de març 2009

Continguts del programa del dia 11 de març

Com cada setmana, aquí deixem el contingut d'alguns dels estpais que vareu poder escoltar al programa.

EDITORIAL: NO A L'AEROPORT!

No han passat ni dos anys des que vam saber que la línia de Molt Alta Tensió acabaria passant per Osona, trepitjant terme de Taradell, destrossant el Massís del Montseny i les Guilleries amb grans torres d’alta tensió. No han passat ni dos anys des que vam veure com la polèmica MAT acabava decidint-se que passaria per Osona. I ara ens ha tornat a pujar la tensió. Ara hem sabut per la premsa que a Taradell s’hi vol construir un aeroport corporatiu.
El que és imprescindible abans de planificar una infraestructura que modifica tant el territori com la qualitat de vida de els presones que hi viuen és tenir clar quin model de creixement es vol. Tant a nivell municipal com comarcal. Teniem entès que des de la legislatura anterior Taradell havia planificat un model de creixement raonable de la població, evitant la destrucció del medi ambient, i evitant la contaminació i la pèrdua de qualitat de vida dels ciutadans.
Mentre la comarca es proposa acollir l’aeroport corporatiu, els osonecs seguim tenint una línia de tren prehistòrica. En comptes d’invertir tants esforços i estudis en un projecte d’aeroport corporatiu, ¿per què no es pensa en aquelles persones que no tenen més remei que desplaçar-se cada dia a Barcelona o rodalies?. ¿Per què no s’inverteixen aquests esforços en planificar una doble via de tren? I ja que hi som, també ens podríem dedicar a pensar en una estació de mercaderies.
Des de ‘Rebel•lió a les ones’ diem No a l’aeroport. Ahir va ser la MAT, avui l’aeroport corporatiu... i mentrestant anem esperant què serà demà. Cal que ens pronunciem, que hi diguem la nostra abans que els altres decideixin per nosaltres. Si no som nosaltres qui diem NO a la MAT, NO a l’aeroport, no ho farà ningú. I el silenci és la millor arma per a què els dirigents facin el que volen amb total tranquilitat.
Ara que, potser serà millor llogar una avioneta per fer cap a Barcelona. Potser ens estalviarà el temps que perdem al tren...

IMAGINÀRIA: LES NOTICIES QUE ENS AGRADARIA PODER EXPLICAR

- El govern espanyol decideix posar càmeres de seguretat a totes les comiseries per evitar els maltractaments dels detinguts.
Después de los casos de abusos ocurridos en las diferentes comisarías de los Mossos en Catalunya, el ministro del interior Rubalcaba, ha dado la orden con carácter inmediato de colocar cámaras de video vigilancia en todas las estancias de las comisarías del país.
Las organizaciones de defensa de los derechos humanos junto con las diferentes plataformas contra la tortura y los abusos policiales, celebran esta iniciativa que permitirá controlar que los agentes cumplan con su cometido ofreciendo las plenas garantías a los detenidos.

- El govern d'Esperanza Aguirre a Madrid dimiteix en bloc pels casos de corrupció.
Debido a la presión social ejercida por las diferentes asociaciones y colectivos de Madrid por las sospechas de corrupción, el gobierno regional con su presidenta a la cabeza, ha ofrecido una rueda de prensa en la que anunciaban su dimisión en bloque.
En este día tan señalado, a las celebraciones por esta decisión se ha unido la Asociación de Victimas de 11-M que recoge el mayor número de víctimas de los atentados de Atocha y que durante la gestión de Esperanza Aguirre no recibieron ningún tipo de apoyo ni económico ni psicológico. Una gestora formada por la Federación de Asociaciones de Vecinos de Madrid se hará cargo de la gestión hasta la celebración de nuevas elecciones en plazo de no más de tres meses.


RECOMANACIÓ LITERÀRIA
"En que mundo vivimos: conversaciones con Manuel Castells" per Mayte Pascual
Alianza Editorial, 2006
La obra de Manuel Castells marca un hito en la interpretación de las transformaciones contemporáneas y sin duda es una de las más influyentes tanto dentro de las ciencias sociales como en la sociedad en general. El presente libro, una serie de conversaciones que Manuel Castells mantiene con Mayte Pascual, agrupadas temáticamente en torno a los grandes temas que ocupan su obra, acerca sus teorías y opiniones a todos aquellos que deseen comprender en qué mundo vivimos: cómo influyen las nuevas tecnologías en el empleo, por qué la globalización provoca a la vez crecimiento y exclusión, de qué manera el cambio llega hasta el espacio y el tiempo de nuestras propias vidas, cómo la afirmación del multiculturalismo puede combatir el fundamentalismo, hasta qué punto los cambios de creencias y valores modifican la sociedad, por qué el escándalo mediático se convierte en el centro de la política, quién puede acabar con la explotación de los niños, de qué forma cambian nuestro entorno Internet y los nuevos sistemas de comunicación, por qué la innovación es el motor del espíritu del nuevo sistema….

RECOMANACIÓ CINEMATOGRÀFICA
"The visitor"
Estats Units, 2007
Director i guionista: Thomas McCarthy
Sinopsi: Walter Vale és un professor universitari de 62 anys que ha perdut la passió per ensenyar, escriure i, en definitiva, de viure. Quan la seva universitat l´envia a Nova York per assistir a una conferència descobreix que una jove parella immigrant s´ha instal·lat al seu apartament de Manhattan. Víctimes d´una estafa immobiliaria, Tarek, de nacionalitat siria, i Zainab, senegalesa, no tenen on anar. Walter prendrà una decisió que canviarà per sempre la seva vida, deixar que la parella es quedi amb ell.

+INFO: www.thevisitorfilm.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada